Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napelem Rendszer - GreenSys Electric drón légi felvétel 2

Napelem Rendszer - GreenSys Electric

www.gsenapelem.hu

Napelem rendszer minden tetőtípusra az ország egész területén.

0 Tovább

A napenergia az Egyesült Királyságban majdnem megduplázódott 2014-ben

A napenergia fotovoltaikus kapacitás 2.8GW-ról közel 5GW-ig növekedett.

A napenergia közel megduplázódott az elmúlt évben, 650.000 telepítés volt az otthonok és cégek részére.

2014 végéig közel 5GW fotovoltaikus napelem rendszer került telepítésre az Egyesült Királyságban. 2013 év végéig 2,8 GW valósult meg. A napenergia-ipar azt mondta: most már elég paneleket telepítettek az Egyesült Királyságban, közel 1.5 millió otthon rendelkezik megújuló energiaforrással.

Paul Barwell a Solar Trade Association igazgatója azt mondta: „Ez egy mérföldkő, a kemény munka Nagy-Britanniában több ezer napelem cégnek adott megrendelést, szinte kivétel nélkül kis és közepes méretű vállalatok telepítettek, akik az élvonalban vannak. Ez a technológia lesz a legolcsóbb tiszta energiaforrás.”

Lakások, irodák, iskolák, templomok, raktárak, üzemek, a rendőrség is kapott napelem rendszert. A vasútállomások is kaptak napelemeket és még egy híd is kapott a megújuló energiaforrásból. Barwell hozzátette: “Az elemzések kimutatták, hogy a napenergia a legnépszerűbb formája az energia-termelésnek, és 50.000 új munkahely jöhet létre 2030-ig, ha adott, a megfelelő támogatás.”

“A napenergia egyértelműen működik Nagy-Britanniában. A panelek Londonban 65%-al több energiát termelnek, mint Madridban, hatékonyabbak hűvösebb hőmérsékleten.

A napenergia 2020-ra versenyképes lehet a földgázzal, és nem lesz szükség kormányzati támogatásra, ha van egy stabil keret és egyenlő feltételek, ill. modern technológiák.

0 Tovább

Új módszer, hogy olcsóbb legyen a napenergia

Új úttörő kutatási utat nyithat a napenergia, olcsóbbá válhat a háztartási villamos energia.

A globális PV- napelem piacon tapasztalt gyors növekedés az elmúlt években a megújuló energiával kapcsolatos célok és a CO2 kibocsátás szabályozására irányulnak a fejlesztések. A szakértői csapat, a University of Exeter megvizsgálta az új technikákat előállító fotovoltaikus (PV) energiát -, hogy milyen módon alakítják át a fényt -, hogy lehet költséghatékonyabb és hatékony.

Azonban a jelenlegi, széles körben használt kereskedelmi módszerek, amivel generálják a napenergiát, mint például a szilícium vagy vékony film alapú technológiák, még mindig drágák, a vákuum-alapú technika miatt. A technológiai fejlesztések és az új anyagok vezethetnek a napenergia termelés árcsökkenéséhez.

Most, az Exeter kutatócsoport megállapította, hogy van egy ilyen anyag, az ásványi neve: perovszkit = olcsóbb napenergia termelés. A csapat vizsgálatokat végzett a perovszkit ásványi anyaggal, Brazíliában, az USA-ban, Spanyolországban, Kínában, az Egyesült Királyságban és Szaúd-Arábiában és megerősítették, hogy a perovszkit hatékonyságát egy sor légköri viszony is befolyásolja, nem csak a közvetlen napsugárzás.

A kutatást a csapat a Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Intézet (ESI) alapján a University of Exeter Penryn Campus Cornwallban publikálta. Professor Tapas Mallick, aki részt vett a kutatásban azt mondta: “Ez a kutatás megteremti a lehetőséget, hogy jelentős előrelépést tegyünk az olcsóbb napenergia megvalósulásáért.”

Az eredmények megmutatják, hogy a perovszkit valós üzemi körülmények között hogyan viselkedik, jobban megértjük, és úgy tűnik, ezek kedveznek az ipari termelési folyamatoknak. Nagyszabású napenergia gazdaságok vannak szerte Nagy-Britanniában, kulcsfontosságú lesz, hogy megértsük, hogy a perovszkit technológiát, hogyan integráljuk.

Dr Senthilarasu Sundaram, szintén az ESI-től hozzátette:

A kutatás megkérdőjelezi a perovszkit anyagok azon képességét, hogy a sokoldalú éghajlati viszonyok között megállja-e a helyét. A kapott eredmények nagyon fontosak, hogy miként tehetjük jobbá a napelemeket a perovszkit segítségével.

0 Tovább

Németországban napenergia rekord

Annak ellenére, hogy meglehetősen szürke ország, az átlagos napsugárzás szintje rosszabb, mint akár az amerikai Northwestnek vagy Alaszkának, ennek ellenére Németország a világ vezető napenergia-napelem nagyhatalma. 2014 Június 6-án, 13:00-02:00 között, a napenergia termelés rekordot döntött: 24,24 GW a Fraunhofer ISE napenergia kutatóintézet szerint.

Ez volt pénteken. Az egész héten, a német napenergia-rendszerek által generált energia 1,26 TWh villamos energia, ez egy új rekord az országban. Hétfőn, június 9-én a német napenergia termelés nőtt: 23,1 GW-ra. Mivel nemzeti ünnep volt, így kevesebb villamosenergia-igény lépett el, így újabb rekord született.

Természetesen, a késő tavaszi nap segíti mindezt, de egyik sem lenne lehetséges anélkül, hogy Németország erős napenergiában. Azonban a napenergia piac, egy másik technológiát is előtérbe helyez, ez pedig az energiatárolás. A napenergia nagy piaci részesedése lenyomta a nagykereskedelmi villamos energia árakat. Ha a termelők képesek olcsón tárolni a napenergiát, az segítene, hogy kiegyenlítse a villamos energia árak hullámzását.

“A nagy mennyiségű napenergia termelés egyértelműen mutatja, hogy Németországban szükség lesz több energiatároló kapacitásra a jövőben.”

Már több mint 1,4 millió fotovoltaikus rendszer gyártása történt meg és üzemel Németországban, főleg napos időben, dél körül.” Mondja Tobias Rothacher a megújuló energiák szakértője, a Trade & Invest-től. A tárolás valóban növekszik, és a költségek csökkenek. 4000 új tároló rendszert adtak át Németországban, mivel volt egy ösztönző lakossági lítium-ion akkumulátor beruházás egy évvel ezelőtt. Ez ugyanaz a fajta ösztönzés, ami az ország napenergia növekedését szorgalmazta.

0 Tovább

Ausztria legnagyobb napenergia-üzeme épül Grazban

Ausztria legnagyobb napenergia-napelem-üzeme épül, mintegy 7000 m²-es területen Grazban. A napenergia erőmű 3,5 millió kWh energiát termel évente. A stájer társaság építi az üzemet és a Solar Nahwärme GmbH üzemelteti. 2007-ben először 5000 m²-es területen, most pedig plussz 2000 m²-es terület bővítéssel működik a távfűtő üzem.

Az új gyűjtő kifejezetten a magas hőmérsékleti értékek között mozog 70 és 90 ° C-on. Az épületek felszereltsége: fokozott hőszigetelés, speciális szolár üveg, részlet optimalizálás, és hatékonyabbak is, mint a korábbi telepítések.

"Arra számítunk, hogy jelentős javulást érünk el a hatékonyságban, mint a kezdeti kísérleti tesztekben, amiket 2007-ben végeztünk." mondta az ügyvezető igazgató Solid Franz Radovic

Általánosságban elmondható, hogy az Energie Steiermark Grazban próbál kialakítani egy zöld energiakeveréket, különböző lehetséges energiaforrásokból, mivel azt akarja, hogy fokozatosan csökkentsék a földgáz használatát, nyilatkozta az igazgatóság keresztény elnöke: a Purrer Energie Steiermark. Üdvözlünk minden hozzájárulást, a napenergiát, felesleges ipari hőt, a geotermikus energiát. A cég már használja a felesleges hőt egy acélgyárból, amelynek éves kibocsátása 60.000 MWh és azt tervezi, hogy kiterjeszti a rendszert egy hőszivattyúval.

0 Tovább

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek