Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Átlátszó napelem

A napelemek egyik gyakorlati problémája, hogy nem mindig könnyű számukra helyet találni. Ablakok és mobilkijelzők viszont mindenhol vannak, így ezt megoldhatná a Michigani Állami Egyetem kutatócsoportjának új találmánya, amely észrevétlenül gyűjtené a napenergiát.

Az átlátszó műanyaglap önmagában nem termel áramot, hanem esőcsatornához hasonlóan összegyűjti a rajta áthaladó fénysugarakat. Ezeket aztán infravörös fényként újra kisugározza, majd az eszköz széléhez irányítja, ahol a vékony, hosszúkás napelemek hasznosíthatják azt. A technológia legnagyobb előnye, hogy az ablak alatt ülő ebből semmit sem vesz észre, számára a lap átlátszó. Ez annak köszönhető, hogy az eszköz csak az ultraibolya és a közeli infravörös összetevőket szűri ki a napsugárból, melyek az emberi szem számára úgyis láthatatlanok.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

0 Tovább

Zöldenergia fejleszti a kiskunok vidékét

Napelemek a tanyán. – Százharminc hektáros jászszentlászlói családi gazdaságunkban környezettudatosan, ökológiai szemléletben gazdálkodunk. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER-forrásaiból finanszírozott Darányi Ignác Terv keretében pályázatot nyertünk, Működő biomalom energiaellátásához napelemes rendszer kiépítése címmel.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

0 Tovább

Napenergiára vált a Fehér Ház

Barack Obama háza is beállt azon, egyre nagyobb számú amerikai ingatlanok sorába, mely a napenergiára lehetőségként, tiszta energiaként és a jövő sok szempontból meghatározó iparágának egyik kéznyomaként tekint.

Amerikában jelenleg minden negyedik percben egy újabb lakástulajdonos lép be a napenergiatermelők körébe vagyis napelem tulajdonossá válik. Az elmúlt évben ez azt eredményezte, hogy 23 ezer új munkahelyet teremtett a napelem piac. Nem csoda, hogy az egyre nagyobb ismertségre szert tevő technológia nem hagyta hidegen az amerikai elnököt sem.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

0 Tovább

Napelemes kiserőművet épített ki a Budapesti Gazdasági Főiskola

Több mint 200 napelem-modulból álló kiserőművet épített ki a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi Gazdálkodási Kara. Az Európai Unió közel 50 millió forintos támogatásából megvalósult beruházás várhatóan 57,5 MWh elektromos energiát termel majd évente, mely a becslések szerint évi közel 2,4 millió forintos megtakarítást jelent majd az Intézménynek.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

0 Tovább

Napelemes rendszerek

www.gsenapelem.hu

Cégünk napelem rendszerek teljes körű kivitelezésével, telepítésével foglalkozik.

0 Tovább

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek