Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napelem, Schletter tartószerkezet 2, - GreenSys Electric Kft.

http://www.gsenapelem.hu

0 Tovább

Napelem, Schletter tartószerkezet - GreenSys Electric Kft.

0 Tovább

Napelem Rendszer - GreenSys Electric drón légi felvétel 2

Napelem Rendszer - GreenSys Electric

www.gsenapelem.hu

Napelem rendszer minden tetőtípusra az ország egész területén.

0 Tovább

A napenergia az Egyesült Királyságban majdnem megduplázódott 2014-ben

A napenergia fotovoltaikus kapacitás 2.8GW-ról közel 5GW-ig növekedett.

A napenergia közel megduplázódott az elmúlt évben, 650.000 telepítés volt az otthonok és cégek részére.

2014 végéig közel 5GW fotovoltaikus napelem rendszer került telepítésre az Egyesült Királyságban. 2013 év végéig 2,8 GW valósult meg. A napenergia-ipar azt mondta: most már elég paneleket telepítettek az Egyesült Királyságban, közel 1.5 millió otthon rendelkezik megújuló energiaforrással.

Paul Barwell a Solar Trade Association igazgatója azt mondta: „Ez egy mérföldkő, a kemény munka Nagy-Britanniában több ezer napelem cégnek adott megrendelést, szinte kivétel nélkül kis és közepes méretű vállalatok telepítettek, akik az élvonalban vannak. Ez a technológia lesz a legolcsóbb tiszta energiaforrás.”

Lakások, irodák, iskolák, templomok, raktárak, üzemek, a rendőrség is kapott napelem rendszert. A vasútállomások is kaptak napelemeket és még egy híd is kapott a megújuló energiaforrásból. Barwell hozzátette: “Az elemzések kimutatták, hogy a napenergia a legnépszerűbb formája az energia-termelésnek, és 50.000 új munkahely jöhet létre 2030-ig, ha adott, a megfelelő támogatás.”

“A napenergia egyértelműen működik Nagy-Britanniában. A panelek Londonban 65%-al több energiát termelnek, mint Madridban, hatékonyabbak hűvösebb hőmérsékleten.

A napenergia 2020-ra versenyképes lehet a földgázzal, és nem lesz szükség kormányzati támogatásra, ha van egy stabil keret és egyenlő feltételek, ill. modern technológiák.

0 Tovább

Japán azt tervezi, hogy hatalmas úszó naperőműveket épít

Japán megkezdte két úszó napenergia erőmű építését, amely része lesz a hatalmas, 60 megawatt úszó megújuló energia hálózatnak. (A fukushimai katasztrófa után Japán a második helyen áll napelem telepítésekben.) Az egyik a Kyocera meglévő napenergia erőmű, amely 70 MW teljesítményű és kilóg a Kagoshima öböl déli partján Japánban.

Japán viszonylag rövid szárazföldi területtel rendelkezik, de ez nem akadályozza őket abban, hogy befektessenek megújuló energiaforrásokba. A napelem nagyvállalatok a Kyocera Corp., a Century Tokio Leasing Corp. és Ciel Terre bejelentette, összeállnak, hogy két hatalmas úszó naperőművet építsenek, mely 2015 áprilisára készül el. Ez csak az első kettő,- a tervezett hálózat mintegy 30 úszó 2 megawatt-os erőművekből állna, amelyek képesek együttesen 60 MW teljesítményre, a Kyocera szóvivője mondta Chisaki Watanabe a Bloombergek.

Ezek közül az első úszó napenergia-napelem gazdaság is épít majd egy 1,7 MW-os villamosenergia-termelő kapacitást, így a világ legnagyobb úszó naperőműve lesz. Az építés ebben a hónapban indul a közlemény szerint, a Nishihira tó felszínén, a Hyogo prefektúrában, Osakától nyugatra. A második kapacitása 1,2 MW lesz, és a Dongping tó lesz az otthona, a jelentések szerint 2015 áprilisára készülhet el. A Digital Trends szerint, csak az első két úszó naperőmű lenne elég erős ahhoz, hogy kielégítse 483 és 967 közötti háztartás energiaigényét.

Az úszó erőművek nem helyet takarítanak meg – mivel a panelek a vízen vannak elhelyezve, viszont itt a hűvösebb hőmérséklet, számukra hatékonyabb. India is nemrég installált fektetett lebegő napelemeket, a Kyocera és a Century Tokyo partnereként 2012 augusztusában, mintegy 93 MW napenergia erőművet – a Bloomberg jelentések szerint. Eddig 22 MW napenergiát termel a friss rendszer.

0 Tovább

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek