Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A napelem 8 millió dollárt takarít meg

A SunEdison a világ legnagyobb megújuló energiafejlesztő vállalata, akik kötöttek egy megállapodást, hogy üzembe helyeznek egy 2.6 megawattos (MW) napenergia-napelem parkot Winchendon városban, egy korábban használaton kívüli területen az Egyesült Államokban.

A State nevű ösztönző program, abban érdekelt, hogy használaton kívüli területeket napenergia hasznosításra alkalmassá tegyenek. A napelem-napenergia parkok nemcsak energiatermelők, hanem potenciális vagyontermelők is lehetnek. Ezt a tevékenységet Winchendon város végzi. Vannak nagy lehetőségek, hogy alulhasznált földterületeket a megújuló energia szolgálatába állítsanak, tiszta, megbízható energiatermelő forrássá változtassanak. A SunEdisonnal karöltve megmentik a várost, az első évben 400.000 dollárt takarítanak meg. Winchendon 8 millió dollár energia költséget fog spórolni a következő 20 évben a napenergia hasznosításnak köszönhetően.
Hozzávetőleg 1805 tonna széndioxidtól szabadítják meg a Földet egy év alatt, ez kb. 380 autó kivonását jelenti.

0 Tovább

1.4 GW tervezett megújuló energia Indiában

Egyre több nemzetközi vállalat tervezi azt, hogy belép az indiai megújuló energia-szektorba.
Soha nem látott növekedés várható a következő néhány évben, a nagy cégek nem akarnak kimaradni ebből az üzletből.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

0 Tovább

Angol napenergia parkok

Canadian Solar a világ legnagyobb napenergia-vállalata április elején bejelentette, hogy négy nagy projektet fog kivitelezni 40.2 MWp összteljesítményben az Egyesült Királyságban. A négy napenergia park a Hoplass Solar Park, a Christchurch Solar Park, a Coombe Solar Park és a Moat Farm Solar Plant. Mindegyik park a Canadian Solar CS6P-250, 255 és 260P,

60 cellás napelem modulját fogja használni.

A Hoplass Solar Park ami Pembroke városában helyezkedik el 10.3 MWp-os rendszer van megálmodva. A Christchurch Solar Park ami Christchurchben helyezkedik el egy 18 MWp-os, a Coombe Solar Park Devonben egy 7.3-as MWp, a Moat Solar Plantnek Retfordben egy 4.6 MWp teljesítményű rendszer lesz kialakítva. A naperőművek kivitelezése március 30-án kezdődött.

További két napenergia-napelem projekttel kapcsolatban arra számítanak, hogy 2015 második negyedében indulhat a telepítésük. Halmozottan ez a hat projekt hozzávetőleg 50,184 megawatt-órát fog termelni, ami 38,140 tonna széndioxidtól szabadítja meg a Földet egy év alatt, amely egyenértékű azzal, mintha az utakról eltávolítottunk volna 7276 darab autót az Egyesült Királyságban.

Dr. Shawn Qu a Canadian Solar elnöke és vezérigazgatója elmondta, hogy elégedettek, a napenergia fejlesztéseikkel az Egyesült Királyságban. Ezek a projektek hozzájárulnak, hogy kialakuljanak a pozitív vélemények a napenergiáról.

0 Tovább

Ausztrália szén nélkül

NapelemSydney - Ausztrália legnagyobb elektromossági közületi cége elkötelezte magát, hogy 35 éven belül bezárja a széntüzelésű erőműveit, ezáltal megszabadulva a megkövesedett tüzelőanyagtól való függéstől. Az AGL Energy Ltd. megújuló energiában (napelemekben) fog gondolkodni a továbbiakban, miközben kisebb

projektekre fog összpontosítani a kezdetekben.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

0 Tovább

Apple 100 százalék megújuló energia

Épp a Föld napja előtt az Apple kiadta az ez évi környezeti jelentésüket, melyben kihangsúlyozzák azokat a projekteket, amiket az elmúlt évben vállaltak, hogy csökkentsék az ökológiai lábnyomukat.

Ezek közül például kiemelendő a két darab Kínában található napelem farm, valamint a 36,000 hold erdő vásárlása Észak-Karolinában és Maine-ben.

De ami a legfeltűnőbb talán a jelentésről, hogy az Apple összes amerikai operációs adatközpontja, mind a 87, megújuló energiát használ. A jelentésben az Apple kitér arra, hogy terméksorozataik az ENERGY STAR standardokat bőven felülmúlják. Bár a termékportfólió egyre növekszik a szénkibocsátás 2011 óta folyamatosan csökken.

Az elmúlt évben az Apple fejlesztett egy megújítható mikro-hydro projektet mely az Oregoni Prineville-re irányulnak, és építettek egy napelem farmot Kínában, mely az irodai és a kiskereskedelmi boltokat látja el energiával.

Arizonában aktív egy hatalmas napenergiával működő parancsközpont és egy új Californiai kampuszt is ellát a napenergia. Tim Cook szerint az igények egyre nőnek a zöld épületek iránt.

A megújuló energiába irányuló jelentős befektetésin túl az Apple arra is figyelmet szentelt, hogy a gyártandó elektronikáit, ami igazán nagy mennyiség, újrahasznosítható anyagokból és fenntartható forrásokból látják el.

A 36,000 hold erdő vásárlása arra irányult, hogy fenntartható csomagolással tudja ellátni termékeit. Az Apple elárulta, hogy a mai Mac Pro 74%-al kevesebb alumíniumot és acélt használ, mint az előző modell. A legújabb 21.5 hüvelykes iMacet 68 százalékkal kevesebb anyagból állították elő.

Azok közül az elektronikák közül, ami végül eldobhatónak bizonyul, az Apple újrahasznosít, újra feldolgoz. 2014-ben 40,396 metrikus tonnát gyűjtöttek be a meghirdetett programok által.

Azt állítják, hogy tovább dolgoznak azokon a módokon, hogy a ritka földfém-fémeket hatékonyabban tudják kinyerni, ez egy fontos környezet-védelmi szempont. A használt okos telefonokban, tabletek-ben, laptopokban, rengeteg ritka földfém található, és a Föld erőforrása véges, ugyanakkor ezek mérgezőek is, mely mérgektől sokszor helytelenül szabadulnak meg.

A fejlődés a megújuló energia területén az energia megtakarítások dicséretesek, és optimizmusra ad okot. Az Apple a globális piacon a 100%-ban megújítható energia híve.

0 Tovább

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek