Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napelem, Schletter tartószerkezet 2, - GreenSys Electric Kft.

http://www.gsenapelem.hu

0 Tovább

Napelem, Schletter tartószerkezet - GreenSys Electric Kft.

0 Tovább

29 MW napenergia park az Egyesült Királyságban

A Wirsol Energy Ltd., egy brit leányvállalat a német napenergia-fejlesztő cégnek a Wircon GmbH-nak.

napelem-solar

Elkészült egy napenergia park Oxfordshire-ban, az Egyesült Királyságban. Valójában két naperőmű projektről van szó, melyeknek az együttes kapacitása 42MW.

Az egyik napenergia park 13 MW a Roves Farm Wiltshire-ben, a másik a 29 MW-os Elms Farm Oxfordshire-ben.

A Roves Farm már csatlakozik a hálózathoz, az Egyesült Királyság Megújuló kötelezettségi rendszerét teljesíti.

A következő nagyszabású Bluefield-ben a 48MW-os napenergia park. (Nettó 54.000.000 £)

0 Tovább

Európába termelő naperőmű Afrikában

2018-ra egy hatalmas naperőművet fognak telepíteni Tunézia egy részében a Szahara sivatagban, hogy kielégítse a hatalmas energiaigényes Nyugat-Európát.

A telepítő cég azt nyilatkozta, ha elkészül és működőképes lesz a naperőmű, majdnem kétszer annyi energiát fog termelni, mint egy átlagos nukleáris atomerőmű – vagyis közel kétmillió otthonnak termel majd energiát Európába.

Tunur2A naperőművet a Nur Energy tervezi. Ugyanakkor egy hasonló naperőművet tervez Izraelbe a Negev sivatagba, mely heliotropic tükrös technológiát alkalmaz. Ez a technológia ellentétben a hagyományos napelem rendszerekkel, felhős időben vagy éjszaka is tud energiát generálni.

Ezer darab tükör lesz elosztva 100 négyzetkilométeren, majd a napfényt egy toronyba koncentrálják, ahol a speciális só megolvad.

Kevin Sara a Nur Energy vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy a technológia lehetővé teszi az energiatárolást, így ha lemegy a nap, továbbra is elérhető a villamos energia. Ez egy hőcserélős folyamat – az olvadt sót, vízgőzzé alakítják a turbinák és bekapcsolnak az elektromos generátorok.

Sara azt mondta a projekt jelentősen csökkentheti a fosszilis energiahordozók használatát Európában.

“Mi fokozatosan széntelenítjük Európát, a sivatagban termelt napenergia segítségével, mely tárolásra is alkalmas. Az elektromos áram nagyfeszültségű egyenáramú kábelek segítségével jut el Európába, melyen nagyon-nagyon alacsony a veszteség.” mondta Sara.

A „kábel Európába” egy másik érdekes része a projektnek.

Ahelyett, hogy a szokásos, váltakozó áramú átviteli rendszert alkalmaznák, a Nur Energy azt tervezi, hogy egy dedikált egyenáramú víz alatti kábel segítségével oldja meg az elektromos áram szállítását. A veszteség mindössze 3% 1000 km-en.

Amellett, hogy olcsóbb ez a technológia nem igényel szinkronizációt a különböző váltakozó áramú átviteli rendszerekkel.

A közelmúltban tartotta Tunézia a második demokratikus parlamenti választásokat. Sara azt mondta a napenergia projekt hozzájárulhat az ország stabilitásához.

“A naperőmű berendezéshez lehet sok alkatrészt gyártani, mely helyi munkahelyteremtés, és foglalkoztatási lehetőség a tunéziai fiataloknak.”

Tunéziában 2016 végén indul a naperőmű, az első kilowattokat 2018-ban tudja majd szállítani a víz alatti kábel.

0 Tovább

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek