Az Európai Tanács felszólít, hogy 2030-ig 30%-al kell növelni a megújuló energiákat. Az Európai Tanácsnak ez egy ambiciózus célkitűzés a megújuló energiaforrások tekintetében.  Szeptember 3, 2014, Brüsszel – az EPIA támogatja az európai államfőket a célban, vagyis a megújuló energiák támogatásában, és kéri, hogy erősítsék meg ezt az elkötelezettségüket, a soron következő ülésen október 23-24-én.  Ez egy lépés a helyes irányba, és lehetőséget ad, hogy Európa megőrizze vezető pozícióját a megújuló energiák újrahasznosításában.

Ennek ellenére, hogy valóban hatékony legyen, a nemzeti céloknak továbbra is tartalmaznia kell azt a célkitűzést, hogy a megújuló energiákat pl. napelemeket egyszerűen muszáj kihasználni. Szükséges, hogy Európa megfeleljen a CO2-csökkentési kötelezettségeinek.  “Az EU-szintű cél, nem biztosítja a stabilitást és a kiszámíthatóságot egy befektető kellene “mondta James Watson, az EPIA vezérigazgatója.”

Annak érdekében, hogy az állami és a magántőke irányába mozdul el a megújuló energiák, a megfelelő politikai jeleket át kell adni az európai és a nemzeti szinteknek.

Az asztalon lévő javaslat jelenleg még mindig alatta marad a tervezett céloknak. A befektetés ösztönzése a megújuló energiák és a napelem rendszerek felé megteremti az alacsony szén-dioxid kibocsájtást a jövőben, amit az európaiak túlnyomó többsége akar.

A Nemzetközi Energia Ügynökség kiemeli: a közelmúltban a megújuló energiaforrások jelentése arról ad hírt, hogy nagy a politikai bizonytalanság, nagy a nyomás a megújuló források fejlesztése körül, különösen Európában.

Az EU-nak a vezető pozícióját a megújuló energiák fejlesztésébe kell fektetnie de a fenntarthatósághoz ebben a helyzetben szüksége van egy ambiciózus, stabil és kiszámítható szabályozási keretre, amely lehetővé teszi a stabil beruházási környezetet, ami viszont támogatást generál a megújuló energiaforrások és napelemek tekintetében Európában – növekedést, munkahelyteremtést eredményez és megadja a szükséges gazdasági lendületet a kontinensen.