Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Apple 100 százalék megújuló energia

Épp a Föld napja előtt az Apple kiadta az ez évi környezeti jelentésüket, melyben kihangsúlyozzák azokat a projekteket, amiket az elmúlt évben vállaltak, hogy csökkentsék az ökológiai lábnyomukat.

Ezek közül például kiemelendő a két darab Kínában található napelem farm, valamint a 36,000 hold erdő vásárlása Észak-Karolinában és Maine-ben.

De ami a legfeltűnőbb talán a jelentésről, hogy az Apple összes amerikai operációs adatközpontja, mind a 87, megújuló energiát használ. A jelentésben az Apple kitér arra, hogy terméksorozataik az ENERGY STAR standardokat bőven felülmúlják. Bár a termékportfólió egyre növekszik a szénkibocsátás 2011 óta folyamatosan csökken.

Az elmúlt évben az Apple fejlesztett egy megújítható mikro-hydro projektet mely az Oregoni Prineville-re irányulnak, és építettek egy napelem farmot Kínában, mely az irodai és a kiskereskedelmi boltokat látja el energiával.

Arizonában aktív egy hatalmas napenergiával működő parancsközpont és egy új Californiai kampuszt is ellát a napenergia. Tim Cook szerint az igények egyre nőnek a zöld épületek iránt.

A megújuló energiába irányuló jelentős befektetésin túl az Apple arra is figyelmet szentelt, hogy a gyártandó elektronikáit, ami igazán nagy mennyiség, újrahasznosítható anyagokból és fenntartható forrásokból látják el.

A 36,000 hold erdő vásárlása arra irányult, hogy fenntartható csomagolással tudja ellátni termékeit. Az Apple elárulta, hogy a mai Mac Pro 74%-al kevesebb alumíniumot és acélt használ, mint az előző modell. A legújabb 21.5 hüvelykes iMacet 68 százalékkal kevesebb anyagból állították elő.

Azok közül az elektronikák közül, ami végül eldobhatónak bizonyul, az Apple újrahasznosít, újra feldolgoz. 2014-ben 40,396 metrikus tonnát gyűjtöttek be a meghirdetett programok által.

Azt állítják, hogy tovább dolgoznak azokon a módokon, hogy a ritka földfém-fémeket hatékonyabban tudják kinyerni, ez egy fontos környezet-védelmi szempont. A használt okos telefonokban, tabletek-ben, laptopokban, rengeteg ritka földfém található, és a Föld erőforrása véges, ugyanakkor ezek mérgezőek is, mely mérgektől sokszor helytelenül szabadulnak meg.

A fejlődés a megújuló energia területén az energia megtakarítások dicséretesek, és optimizmusra ad okot. Az Apple a globális piacon a 100%-ban megújítható energia híve.

0 Tovább

50kW-os napelemes rendszer átadó

http://www.gsenapelem.hu

0 Tovább

GreenSys Electric által telepítve. Oszd meg Te is! 50kW-os napelem rendszer átadás, Kaposvár, 1MCM.

http://www.gsenapelem.hu

0 Tovább

Angliában 1 MW a tetőtéri fejlesztési küszöb

A brit kereskedelmi tetőtéri ipar kapott egy újabb lökést ma reggel, miután Eric Pickles megemelte a megengedett fejlesztési küszöböt a tetőtéri napelem telepítések ügyében 1 MW-ra.
Az államtitkár a közösségeknek és a helyi önkormányzatoknak is megemelné az 50kW-ról 1 MW-ra a maximális telepíthetőséget.

Legyen tiszta energiája!

Legyen tiszta energiája!

A Megújuló Energia Szövetség vezérigazgatója Dr. Nina Skorupska azt mondta a kereskedelmi testület el volt ragadtatva a bejelentéstől, azt állította, ezentúl sokkal könnyebb lesz a kereskedelmi épületekre napelemeket telepíteni szerte az Egyesült Királyságban

A napelemmel telepített kereskedelmi épületeknek megvan a lehetősége, hogy jelentős mennyiségű tiszta villamos energiát állítsanak elő. Eddig merev volt a szabályozás.

A küszöbérték növelése minden területen jelentősen hathat, eltűnnének a fejlesztői bizonytalanságok. A napenergia tovább terjedhet, miután 1 MW a felső határ.

A kiterjesztés azt eredményezi 50kw helyett, 1 MW, hogy automatikusan fel fog lendülni a napenergia kereskedelem. Rengeteg pénzt takaríthatnak meg a gyárak, irodák, raktárak az energia számlával, miután napelemes tetővel rendelkeznek.

0 Tovább

A világ legnagyobb napenergia hajója

A világ legnagyobb napenergia hajója a PlanetSolar görög küldetésre indul, hogy megtalálja Európában az egyik legrégebbi emberek által lakott települést.

Augusztus 11-én a csapat mely svájci és görög tudósokból áll, elindultak megkeresni a történelem előtti vidéket a délkeleti Peloponnészosz-félszigeten, nyilatkozta a Genfi Egyetem kutatója Julien Beck az AFP-nek.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAAz egy hónapig tartó küldetést, közösen szervezték a svájci iskolában a régészek és a görög kulturális minisztérium, hogy megtalálják a Franchthi barlangot az Argoliszi-öbölben ahol a korai európaiak éltek a paleolit ​​és neolit ​​időszakokban.

A barlangot végül elhagyták időszámításunk előtt 3000 körül, a tudósok feltételezik bizonyára építkeztek a falu közelében.

Ez a barlang folyamatosan lakott volt mintegy 35.000 évvel ezelőtt, és okunk van azt hinni, hogy a neolitikum vége felé a lakók a szomszédos helyszínre költöztek, mivel most már víz alatt van a barlang.

„Ha találnánk valamit ebben a faluban, nem ez lenne az egyik legrégebbi település Görögországban és Európában.”

A PlanetSolart Németországban építették, 31 méter hosszú, és több mint 500 négyzetméternyi napelem hajtja.

A katamarán 2012-ben lett az első hajó mely tisztán napenergiával működik.

Az átlagos sebessége 14 km/h-re óránként.

0 Tovább

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek