Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Esőben is működik a napelemes grillsütő

A napelemes grillsütő könnyen hordozható, napenergiával működik, és még akár éjszaka is képes elkészíteni az ételt.
Új napelemes grillsütőt mutatott be az amerikai Patrick Sherwin. A GoSun névre hallgató eszközt a Kickstarter közösségi-finanszírozó oldalon hirdették meg, hogy egy olyan grillsütőt készítsenek el, mely teljes egészében napenergiával működik, könnyen hordozható, és bármilyen körülmények között képes sütni.

Nem a GoSun az első napelemes sütő, de a készítők ígérete szerint a leghatékonyabb.
A legtöbb napenergiával működő sütővel ellentétben a GoSun Grill egy beépített akkumulátorral érkezik (legalábbis a drágább kiadásokban), melyet két órányi folyamatos napfény tölt fel, innentől a készítők akár több órás üzemidőt ígérnek, akkor is ha idő közben beesteledik, vagy elkezd esni az eső.

A készítők azzal érvelnek a GoSun használata mellett, hogy könnyebb, gyorsabb és egészségesebb használni, mint a hagyományos grillsütőket, emellett ráadásul külső borítása sütés közben is hideg marad, így nem égetjük meg vele a kezünket.
A projekt április 20-án indult 140 ezer dolláros (kb 37 millió forint) tervezett céllal, ám már ma, 35 nappal a gyűjtés vége előtt több mint 273 ezer dollárnál(kb 73 millió forint) tart a projekt. Az első sütőket a tervek szerint szeptembertől küldik majd ki, jelenleg legolcsóbban 350 dolláros (kb 94 ezer forint) támogatással lehet hozzájutni.

0 Tovább

Napelem rendszer, Selyp - 17000W

Napelem rendszer, Selyp - 17000W, Drón légi felvétel

http://www.gsenapelem.hu

0 Tovább

Napelem telepítés, Egyházaskozár

Napelem rendszerek, naperőművek minden tetőtípusra az ország egész területén.
Drón légi felvétel a napelemekről.
www.gsenapelem.hu

0 Tovább

Úszik az olajban, de napelem-gyártásban is nyomul Azerbajdzsán

Már a negyedik szakkonferenciát és kiállítást rendezik meg Bakuban a megújuló energia szinte legismertebb eszközeiről, a napelemekről és kollektorokról. A CISOLAR-2015-nek nem mond ellent az, hogy az ország leginkább a fosszilis energiahordozóiról nevezetes.
Saját fejlesztési eredményeiket európai színvonalúnak tartják Azernajdzsánban, így most már a hagyományos – sorrendben negyedik – konferenciát és szakkiállítást a napenergia hasznosításáról szintén nemzetközi rangú szakmai programként kínálják elsősorban a dél- és kelet-európai, valamint a közép-ázsiai vendégeiknek.

A fosszilis energiahordozók hazájában az idei – április 16-án megnyílt – CISOLAR-2015 nevű bakui rendezvényen is bemutatják a hazai napelem, illetve napkollektor újításokat, fejlesztéseket, az azeri energiaágazatban mind meghatározóbb új technológiáikat.

Arról ugyan nem adtak közre előzetes információkat a kiállítás és konferencia házigazdái, hogy az előző hasonló bakui rendezvény óta milyen, mekkora új áramtermelő kapacitásokkal gyarapodott az ország, illetve a fűtésre, meleg víz előállításra mennyi új kollektor készült el, de azt meghirdették, hogy üzletember találkozókon, a rendezvény idején túrákon láttatják a vendégekkel az azeri napenergia ipar produktumait.

0 Tovább

Ausztrália szén nélkül

NapelemSydney - Ausztrália legnagyobb elektromossági közületi cége elkötelezte magát, hogy 35 éven belül bezárja a széntüzelésű erőműveit, ezáltal megszabadulva a megkövesedett tüzelőanyagtól való függéstől. Az AGL Energy Ltd. megújuló energiában (napelemekben) fog gondolkodni a továbbiakban, miközben kisebb

projektekre fog összpontosítani a kezdetekben.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

0 Tovább

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek