Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napelem telepítés, Egyházaskozár

Napelem rendszerek, naperőművek minden tetőtípusra az ország egész területén.
Drón légi felvétel a napelemekről.
www.gsenapelem.hu

0 Tovább

Úszik az olajban, de napelem-gyártásban is nyomul Azerbajdzsán

Már a negyedik szakkonferenciát és kiállítást rendezik meg Bakuban a megújuló energia szinte legismertebb eszközeiről, a napelemekről és kollektorokról. A CISOLAR-2015-nek nem mond ellent az, hogy az ország leginkább a fosszilis energiahordozóiról nevezetes.
Saját fejlesztési eredményeiket európai színvonalúnak tartják Azernajdzsánban, így most már a hagyományos – sorrendben negyedik – konferenciát és szakkiállítást a napenergia hasznosításáról szintén nemzetközi rangú szakmai programként kínálják elsősorban a dél- és kelet-európai, valamint a közép-ázsiai vendégeiknek.

A fosszilis energiahordozók hazájában az idei – április 16-án megnyílt – CISOLAR-2015 nevű bakui rendezvényen is bemutatják a hazai napelem, illetve napkollektor újításokat, fejlesztéseket, az azeri energiaágazatban mind meghatározóbb új technológiáikat.

Arról ugyan nem adtak közre előzetes információkat a kiállítás és konferencia házigazdái, hogy az előző hasonló bakui rendezvény óta milyen, mekkora új áramtermelő kapacitásokkal gyarapodott az ország, illetve a fűtésre, meleg víz előállításra mennyi új kollektor készült el, de azt meghirdették, hogy üzletember találkozókon, a rendezvény idején túrákon láttatják a vendégekkel az azeri napenergia ipar produktumait.

0 Tovább

Ausztrália szén nélkül

NapelemSydney - Ausztrália legnagyobb elektromossági közületi cége elkötelezte magát, hogy 35 éven belül bezárja a széntüzelésű erőműveit, ezáltal megszabadulva a megkövesedett tüzelőanyagtól való függéstől. Az AGL Energy Ltd. megújuló energiában (napelemekben) fog gondolkodni a továbbiakban, miközben kisebb

projektekre fog összpontosítani a kezdetekben.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

0 Tovább

Apple 100 százalék megújuló energia

Épp a Föld napja előtt az Apple kiadta az ez évi környezeti jelentésüket, melyben kihangsúlyozzák azokat a projekteket, amiket az elmúlt évben vállaltak, hogy csökkentsék az ökológiai lábnyomukat.

Ezek közül például kiemelendő a két darab Kínában található napelem farm, valamint a 36,000 hold erdő vásárlása Észak-Karolinában és Maine-ben.

De ami a legfeltűnőbb talán a jelentésről, hogy az Apple összes amerikai operációs adatközpontja, mind a 87, megújuló energiát használ. A jelentésben az Apple kitér arra, hogy terméksorozataik az ENERGY STAR standardokat bőven felülmúlják. Bár a termékportfólió egyre növekszik a szénkibocsátás 2011 óta folyamatosan csökken.

Az elmúlt évben az Apple fejlesztett egy megújítható mikro-hydro projektet mely az Oregoni Prineville-re irányulnak, és építettek egy napelem farmot Kínában, mely az irodai és a kiskereskedelmi boltokat látja el energiával.

Arizonában aktív egy hatalmas napenergiával működő parancsközpont és egy új Californiai kampuszt is ellát a napenergia. Tim Cook szerint az igények egyre nőnek a zöld épületek iránt.

A megújuló energiába irányuló jelentős befektetésin túl az Apple arra is figyelmet szentelt, hogy a gyártandó elektronikáit, ami igazán nagy mennyiség, újrahasznosítható anyagokból és fenntartható forrásokból látják el.

A 36,000 hold erdő vásárlása arra irányult, hogy fenntartható csomagolással tudja ellátni termékeit. Az Apple elárulta, hogy a mai Mac Pro 74%-al kevesebb alumíniumot és acélt használ, mint az előző modell. A legújabb 21.5 hüvelykes iMacet 68 százalékkal kevesebb anyagból állították elő.

Azok közül az elektronikák közül, ami végül eldobhatónak bizonyul, az Apple újrahasznosít, újra feldolgoz. 2014-ben 40,396 metrikus tonnát gyűjtöttek be a meghirdetett programok által.

Azt állítják, hogy tovább dolgoznak azokon a módokon, hogy a ritka földfém-fémeket hatékonyabban tudják kinyerni, ez egy fontos környezet-védelmi szempont. A használt okos telefonokban, tabletek-ben, laptopokban, rengeteg ritka földfém található, és a Föld erőforrása véges, ugyanakkor ezek mérgezőek is, mely mérgektől sokszor helytelenül szabadulnak meg.

A fejlődés a megújuló energia területén az energia megtakarítások dicséretesek, és optimizmusra ad okot. Az Apple a globális piacon a 100%-ban megújítható energia híve.

0 Tovább

50kW-os napelemes rendszer átadó

http://www.gsenapelem.hu

0 Tovább

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek