Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A dél-afrikaiak forradalmasítják a napenergiát, ami olcsóbb, mint a dízel

A napenergia összpontosítása egy rendkívüli technológia, a lényege, hogy sok tükröt használ, hogy összegezze a nap energiáját egy központi toronyra, ahol a forróság elektromosságá van átalakítva.
Van néhány becslés, hogy a koncentrált napenergia (napelemek segítségével) (CSP) 2050-ig a világ egynegyedét tudná ellátni elektromos árammal. Viszont van egy jelentős hátránya, a költségvetés – ilyen pl. az Ivanpah naperőmű esete is.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

Ha napelem pályázaton töri a fejét és szeretne napelemes rendszert, további információ: napelem pályázat

0 Tovább

Két napelem rendszer, összesen 10000W, Drón légi videó

Két napelem rendszer, összesen 10000W, Drón légi videó
http://www.gsenapelem.hu
Ossza meg, segítse a napelemek terjedését. Köszönjük.

0 Tovább

Napelemes tetőterasz Bécsben

Gyönyörű a szemnek, hűsít és áramot termel a bécsi BOKU (Agrártudományi Egyetem) tetején telepített napelemes tetőterasz, ahol nemcsak a hallgatók, de a rovarok is szívesen időznek.

Egymással konkuráló hasznosítási módokat kombinál a bécsi BOKU tetején kialakított napelemes tetőterasz, amely egy gazdagon beültetett tetőkertből és egy átlátszó napelemekkel fedett, fából ácsolt pergolából áll. A projekten három éven át dolgozott a tíz projektpartner.

A tetszőleges számban multiplikálható napelemes tetőkert egy egysége 56 négyzetméter és évente körülbelül 5.500 kilowattórányi zöldáramot termel, ami egy-két háztartás ellátására is elegendő mennyiség. A tetőkert – napelemestől, tartóvázastól és növényestől – mintegy 79.500 euróba kerül, ami 1.400 eurós négyzetméterárával nagyjából a télikertek létesítési költségének felel meg.

A napelemes terasz további előnye, hogy évente öt tonna széndioxidtól kíméli meg a környezetet, a növények pedig kiszűrik a levegőben szálló finom port. A konstrukció védi a tetőszerkezetet, és klímaként hűti az épület legfelső szintjét. A kertben tartózkodók pedig 3-5 fokkal hűvösebbnek érzik a levegőt a környezethez képest.

Nem csoda hát, hogy a BOKU korábban mellőzött tetőterasza az újításnak köszönhetően nagyon népszerű lett nemcsak az oktatók és a hallgatók, de a rovarok körében is. A gazdagon burjánzó növényzet ugyanis egy újabb darabka életteret jelent a számukra. A rengeteg bazsalikom pedig kiváló alapanyag a házi készítésű pestohóz, amellyel tele vannak az egyetem hűtői.

Ha napelem pályázaton töri a fejét és szeretne napelemes rendszert, további információ: napelem pályázat

0 Tovább

Napelem rendszer, 15000W – Drón légi videó

Ossza meg, segítse a napelemek terjedését. Köszönjük.

Ha napelem pályázaton töri a fejét és szeretne napelemes rendszert, további információ: napelem pályázat

0 Tovább

Kizárólag napenergiát használ egy indiai reptér

A fenntartható jövő jegyében az egyik legnagyobb indiai reptér teljes energiaellátását napelemekkel fedezik. Már korábban is volt két naperőművük, amivel megoldották a szükséges energiaigényeket. A legutolsó bővítéssel már 12 megawatt teljesítményt értek el, ez pediglen elegendő a teljes reptér energiaigény ellátásához. Az évente 18 millió egység napenergia tízezer háztartást tudna ellátni elektromos árammal. A megújuló energia által 300.000 tonnával csökkentik 25 év alatt a szén-dioxid kibocsátást.

A Cochin Nemzetközi Repülőtér a legnagyobb és legforgalmasabb repülőtér Kerala tartományban, és a harmadik legnagyobb egész Indiában. 2013 és 2014 között több mint  3 750 000 utast szállítottak.

0 Tovább

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek