Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Háború az olcsó kínai napelemek ellen

Folytatódik a harc a dömpingáras kínai napelemek ellen. Azt követően, hogy az Európai Unió minimálárat határozott meg a modulértékesítéseket illetően, az Egyesült Államok is büntetővám bevezetésében gondolkodik. A főbb kínai panelgyártók részvényeinek árfolyama a büntetővám hírére több százalékkal zuhan.


Az USA is büntetné a kínai napelemeket

Újabb részéhez érkezett a kereskedelmi háború Kína és az Egyesült Államok között, miután utóbbi kínai napelem cellákra és panelekre büntetővám bevezetését helyezte kilátásba. Az amerikai kereskedelmi minisztérium vizsgálata szerint a Kínából importált termékek az állami támogatások miatt tisztességtelen versenyelőnyt élveznek az amerikai termékekkel szemben.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

0 Tovább

Napelemes biciklizár

Skylock névre hallgat az új őrület Amerikában, ami egy kis startup fejlesztése. Ez egy napelemes biciklizár, amely okostelefonnal van összekötve. Nem kell hozzá kulcs, mert a zárszerkezetet telefonnal lehet irányítani. Van benne egy kis akkumlátor is, amit napelemmel töltenek, így gazdaságos és környezetbarát a használata.

Állítólag elég hozzá egy óra tiszta napsütés, hogy egy hétig működjön az eszköz. A mobiltelefon és a hozzátartozó applikáció segítségével mindig nyomon lehet követni, hogy éppen merre jár a zár (azaz a bicikli). Ez például akkor lehet hasznos, ha kölcsönadjuk a biciklinket, vagy mi magunk egy biciklikölcsönző vállalkozás vagyunk. Egyetlen szépséghibája az ára: 159 dollárért (35 ezer forintért) lehet előrendelni. És a sorozatgyártás is csak jövőre indul.

Tovább a teljes napelem oldalra.

0 Tovább

Napenergiára vált a Fehér Ház

Barack Obama háza is beállt azon, egyre nagyobb számú amerikai ingatlanok sorába, mely a napenergiára lehetőségként, tiszta energiaként és a jövő sok szempontból meghatározó iparágának egyik kéznyomaként tekint.

Amerikában jelenleg minden negyedik percben egy újabb lakástulajdonos lép be a napenergiatermelők körébe vagyis napelem tulajdonossá válik. Az elmúlt évben ez azt eredményezte, hogy 23 ezer új munkahelyet teremtett a napelem piac. Nem csoda, hogy az egyre nagyobb ismertségre szert tevő technológia nem hagyta hidegen az amerikai elnököt sem.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

0 Tovább

Napelemes kiserőművet épített ki a Budapesti Gazdasági Főiskola

Több mint 200 napelem-modulból álló kiserőművet épített ki a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi Gazdálkodási Kara. Az Európai Unió közel 50 millió forintos támogatásából megvalósult beruházás várhatóan 57,5 MWh elektromos energiát termel majd évente, mely a becslések szerint évi közel 2,4 millió forintos megtakarítást jelent majd az Intézménynek.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

0 Tovább

Pilismaróti napelemek

Az Új Széchenyi Terv keretein belül, napelemes rendszert épített ki Pilismarót Önkormányzata a Polgármesteri Hivatal.

Sajtóközlemény - Pilismarót

A projekt összköltsége 24,8 millió forint, melyhez az önkormányzat 21,08 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében. A napelemes beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar állam társfinanszírozásával jött létre, így az önkormányzat 85 százalékos támogatásban részesülhetett.

A kivitelezés során a hivatal tetejére összesen 53,4 négyzetméter, a sportcsarnokra összesen 93,79 négyzetméter felületű polikristály szerkezetű napelemet szereltek fel.  A rendszer beszerzését, telepítését, üzembe helyezését és a hálózatra való csatlakozás teljes körű ügyintézését az önkormányzat által kiírt közbeszerzési eljárás után az Energy Hungary Energetikai Zrt. végezte.

A napelemek éves szinten 22 ezer kWh villamosenergiát termelnek, mely energiamennyiség várhatóan fedezni fogja az intézmények éves villamosenergia fogyasztásának költségeit. Az épületek villamosenergia költség csökkenése mellett a megtermelt megújuló energiából fakadóan káros anyag kibocsátás is kevesebb. A számítások alapján, éves szinten kereken 20,5 tonnával csökken a szén-dioxid kibocsájtás.

 

0 Tovább

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek