Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napelem rendszer, 5000W

Ha napelemet szeretne keresse a GreenSys Electric Kft.-t, minőségi napelemes rendszerek!

További információ a honlapunkon: www.gsenapelem.hu

Ossza meg, segítse a napelemek terjedését. Köszönjük.

 

0 Tovább

Aspen, kizárólag megújuló energia

Colorado harmadik amerikai városa Aspen, mely teljesen a megújuló energiából fedezi energiaszükségletét. Az Aspen Times-i hírek szerint közel egy évtized után érték el a városiak, hogy a szél, nap és geotermikus energia által, kizárólag megújuló energiát használnak. Az erőfeszítések eredményeként a Vermonti Burlingtonnal és a Kansasi Greensburggel egy kizárólagos megújítható-energia klubba léptek.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

 

0 Tovább

Lakossági energiatárolás a Panasonic-tól


Németországban indítja el a Panasonic annak a lakossági felhasználásra szánt, 8 kilowattóra tárolási kapacitású akkumulátornak a terítését, melyet lényegében a napenergia-termelő háztetőkhöz szabtak. Arra, hogy azt követően is ingyen legyen a lakók számára az áram, ha már régen lement a Nap…

A Panasonic bejelentkezett Európába, egy olyan kiforrott termékkel, mely forradalmasíthatja az öreg kontinensen a hálózati energiaellátásról alkotott, amúgy is átalakulóban lévő nézeteket. A tavasszal bemutatott Tesla otthoni használatú akkupakkjától, a PowerWall-tól eltérően a japán cég nem marketingeszközökkel próbálja eladni a sajátját, hanem nemes egyszerűséggel “Residential Storage Battery System” lakossági energiatároló rendszernek hívja. A bemutató Ausztráliában volt, de Európában is árulni fogja ezeket az energia tároló eszközöket. A piacépítés a leginkább napelemekkel megfertőzött Németországban kezdődik, majd az utóbbi években bődületes növekedést mutató Egyesült Királyságban és Franciaországban folytatódik. Aztán igény szerint máshol is elérhetőek lesznek.

A nagy méretű, fehér téglatestnek látszó, 159 kilós akkumulátor a méretei alapján (138×96,6×28 cm) voltaképpen minden lakásban, házban elhelyezhető szinte észrevétlenül, mivel alig nagyobb, mint egy méretes cipős-szekrény, és a hangtalan működés mellett 40 Celsius-foknál melegebbre nem is tud felhevülni.

Az LJ-SK84A kódnevet viselő “doboz” burkolata alatt egy olyan, lítiumion-akkumulátorokból álló rendszert építettek be, melynek a tárolási kapacitása 8 kWh, teljesítménye pedig 2 kW. Ez azt jelenti, hogy a tároló teljesen feltöltött állapot esetén képes 4 órán keresztül 2000 W teljesítményű fogyasztót kiszolgálni.
De a rendszer képes tulajdonosi preferenciák kezelésére is; ez azt jelenti, hogy a garázsba, picébe, mellékhelyiségbe telepíthető “tégla” különböző töltési és kisütési programok kezelésére és futtatására képes, és a használói dönthetik el, hogy adott esetben az elektromos autó telepeinek feltöltése, vagy az éjszakai mosási program élvez-e adott esetben elsőbbséget. A Panasonic rendszerének vezérlőmodulját a hatékony töltés/kisütés biztosítására programozták be, de arra is felkészítették, hogy rugalmasan kezelni tudja akár a csúcsidőben, zsinórban termelő napelemes háztetők igényeit is.
A tárolórendszereket egyelőre kizárólag a japán Panasonic gyárban készítik majd, ennek ellenére a cégnél azt remélik, hogy riválisai lehetnek az éppen a saját lítiumion-akkumulátor üzemét, a Gigafactoryt átadni készülő Teslának – már csak azért is, mert a meglehetősen borsos árú Powerwall-on épp túllépni készül a kínálati piac. Az árról egyelőre nincs hivatalos adat, de a  japán cégnél úgy vélik, időben megérkeztek az európai otthonok energiatárolási versenyének startjához. Ennek megfelelő a várakozás is: 2018-ra csak e szektorból 83 millió dolláros bevétellel kalkulálnak.

Ha megújuló energiával szeretne élni és Önnek cége van vagy közületi támogatást szeretne: napelem pályázat

 

0 Tovább

Kalifornia, zéró széndioxid kibocsátású könyvtár


Ez a téglalap szerű építmény egy könyvtár, mely Kaliforniában található, és a legelső könyvtár mely zéró emissziós kibocsátású és rendelkezik az International Living Future Institute tanúsítványával. Ráadásul a legkorszerűbb alternatív energia rendszerekkel van felszerelve, amit nevelési célzatra is használnak.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

Ha megújuló energiával szeretne élni és Önnek cége van vagy közületi támogatást szeretne: napelem pályázat

 

0 Tovább

Nagyarányú napfarmok Ausztráliában

Akár tíz új nagyarányú napfarm fog létesülni Ausztráliában, 350 millió dolláros kormányzati megújuló energia támogatásból, délen New South Walesben.

Az ausztráliai Megújuló energiaügynökség Renewable Energy Agency (Arena)  és Tiszta Energia pénzügyi részvénytársaság Clean Energy Finance Corporation (CEFC), fel fognak ajánlani ösztöndíjakat és kölcsönöket, hogy segítsék a napfarm project megvalósulását.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

Ha napelem pályázaton töri a fejét és szeretne napelemes rendszert, további információ: napelem pályázat

0 Tovább

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek