Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

150 MW napenergia-fejlesztés Afrikában

A Yingli Green Energy a világ egyik vezető napelem paneleket gyártó és fejlesztő cége bejelentette, hogy egy vegyesvállalat keretében naperőművet fog fejleszteni Afrikában, a  Namene Energy Internationallal, akik egy megújuló energiával foglalkozó cég – közösen egy 100 MW-os napenergia parkot és 50 MW-os háztetőre telepített rendszert tervez Ghánában.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

Ha napelem rendszert akar cégének vagy közületi érdekeltsége van: napelem pályázat

 

0 Tovább

Napelem rendszer, 7000W


Ha napelemet szeretne keresse a GreenSys Electric Kft.-t, minőségi napelemes rendszerek!

További információ a napelem weboldalon.

Ossza meg, segítse a napelemek terjedését. Köszönjük.

 

0 Tovább

Kötelező napelem telepítések Franciaországban

Egy új törvény, melyet jóváhagytak Franciaországban megköveteli minden kereskedelmi zónában lévő új épület háztetejére, hogy napelemek fedjék, vagy növényekkel legyen beültetve. A környezeti aktivisták Franciaországban azt akarták, hogy minden új épületre vonatkozzon a szabály, de a francia kormány ezt még nem követeli meg, túl extrém helyzetet teremtett volna.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

2015 októberében várhatóak a napelemes pályázatok cégek és önkormányzatok részére. Bővebben: napelem pályázat

 

0 Tovább

Naperőmű épül Pécsen

Közép-Európa egyik legnagyobb, 7 megawatt teljesítményű naperőműve épül meg Pécsett, a december közepére megvalósulható beruházás 3,5 milliárd forintba kerül – jelentette be Csizi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a baranyai megyeszékhelyen.

A politikus beszámolt arról, hogy a fejlesztésre az MVM Zrt. beruházásaként európai uniós forrásból, a Pécsi Hőerőmű közelében található 20 hektáros önkormányzati telken kerül sor.

A területen 140 ezer négyzetméternyi napelemet helyeznek el, az azok által termelt és a villamosenergia-hálózatba táplált áram 1600 négytagú család éves villamosenergia-igényét fedezi.

Hozzátette: a projekt segíti teljesíteni Magyarország azon vállalását, hogy 2020-ig a felhasznált energia 15 százalékát napenergiából fedezi, s csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

Csizi Péter úgy vélte, hogy a Pécsre tervezett naperőmű jó példája az önkormányzat és a kormány kiváló együttműködésének.

Szavai szerint a kormány olyan települést keresett az építkezéshez, ahol megvan a szükséges méretű terület, már komoly lépéseket tett a környezet védelméért, elkötelezett a megújuló energiák alkalmazása terén és nagy tapasztalata van európai uniós források hatékony felhasználásában.

Pécs megfelel ennek, hiszen a tubesi lokátor telepítésének megakadályozásával bizonyította elkötelezettségét a környezet védelme mellett, a városban a távhőt megújuló energiából állítják elő, a szennyvíztelepen épült biogázüzem a vízszolgáltató Tettye Forrásház teljes áramigényét megtermeli, a hulladékkezelés pedig európai szintűvé vált az elmúlt években – sorolta a példákat.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere hangsúlyozta: a beruházás tovább erősíti Pécs “zöld arculatát”, a környezet védelme, a megújuló energiaforrások használata iránti elkötelezettségét.

Emlékeztetett arra, hogy a baranyai megyeszékhely az idén megpályázta az “Európa Zöld Fővárosa” címet, s bár nem nyert, sok tapasztalatot szerzett, és a versengésben a jövőben is szeretne részt venni.

A polgármester kitért arra, hogy a naperőmű létrehozását segítette az MVM Zrt., a hőerőművet is érdekeltségei között tudó Pannonpower és az önkormányzat együttműködése.

A város szeretné, ha a következő években saját forrásának bevonásával is újabb naperőmű épülhetne Pécsen – jegyezte meg Páva Zsolt.

Ha megújuló energiával szeretne élni és Önnek cége van vagy közületi támogatást szeretne: napelem pályázat

 

0 Tovább

Napelem rendszer 10500W, Drón légi felvétel

Napelem rendszer 10500W, Drón légi felvétel

Ossza meg, segítse a napelemek terjedését. Köszönjük.

0 Tovább

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek