Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Napelemes kiserőművet épített ki a Budapesti Gazdasági Főiskola

Több mint 200 napelem-modulból álló kiserőművet épített ki a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi Gazdálkodási Kara. Az Európai Unió közel 50 millió forintos támogatásából megvalósult beruházás várhatóan 57,5 MWh elektromos energiát termel majd évente, mely a becslések szerint évi közel 2,4 millió forintos megtakarítást jelent majd az Intézménynek.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

0 Tovább

Pilismaróti napelemek

Az Új Széchenyi Terv keretein belül, napelemes rendszert épített ki Pilismarót Önkormányzata a Polgármesteri Hivatal.

Sajtóközlemény - Pilismarót

A projekt összköltsége 24,8 millió forint, melyhez az önkormányzat 21,08 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében. A napelemes beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar állam társfinanszírozásával jött létre, így az önkormányzat 85 százalékos támogatásban részesülhetett.

A kivitelezés során a hivatal tetejére összesen 53,4 négyzetméter, a sportcsarnokra összesen 93,79 négyzetméter felületű polikristály szerkezetű napelemet szereltek fel.  A rendszer beszerzését, telepítését, üzembe helyezését és a hálózatra való csatlakozás teljes körű ügyintézését az önkormányzat által kiírt közbeszerzési eljárás után az Energy Hungary Energetikai Zrt. végezte.

A napelemek éves szinten 22 ezer kWh villamosenergiát termelnek, mely energiamennyiség várhatóan fedezni fogja az intézmények éves villamosenergia fogyasztásának költségeit. Az épületek villamosenergia költség csökkenése mellett a megtermelt megújuló energiából fakadóan káros anyag kibocsátás is kevesebb. A számítások alapján, éves szinten kereken 20,5 tonnával csökken a szén-dioxid kibocsájtás.

 

0 Tovább

Zöld forradalom

A napenergia nemcsak a lakosság körében népszerű, a zöld forradalomban egyre több vállalat is részt vesz, többek között olyan társaságok is érdekeltek már a szolárenergiában mint az Apple, a Google illetve a General Electric. Utóbbi a híradások szerint az átadását követően Japán legnagyobb napelem parkjában tervez részesedést vásárolni.

A GE akvizíciója tovább fokozhatja a versenyt a japán piacon. A társaság portfóliójában nem ez lesz az első napelem park, ugyanis Európában, az Egyesült Államokban is üzemeltet naperőműveket. Az ügyhöz közel álló források szerint a GE többségi tulajdonrészt vásárolna a napelem projektet vezető cégben.

 

A 80 milliárd jenből (176 mrd forint) megvalósuló erőmű mintegy 500 hektáron terül majd el, és várhatóan 2018-ban kapcsolják hálózatra, kapacitása pedig 230 MW lesz, mely több mint a duplája a SoftBank 111 MW-os 2015-től üzemelő erőműjének.

www.gsenapelem.hu

0 Tovább

Napelemes rendszerek

www.gsenapelem.hu

Cégünk napelem rendszerek teljes körű kivitelezésével, telepítésével foglalkozik.

0 Tovább

Napelemes rendszerek

Napelemes rendszerek

Kérjen pontos árajánlatot!

www.gsenapelem.hu

www.megujuloenergiak.eu

 

Hőcserélő rendszerek

Cégünk hőszivattyús és napelem rendszerek teljes körű kivitelezésével, telepítésével foglalkozik.

A legjobb választás!

http://www.gsehocserelo.hu/



0 Tovább
12
»

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek