Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kötelező napelem telepítések Franciaországban

Egy új törvény, melyet jóváhagytak Franciaországban megköveteli minden kereskedelmi zónában lévő új épület háztetejére, hogy napelemek fedjék, vagy növényekkel legyen beültetve. A környezeti aktivisták Franciaországban azt akarták, hogy minden új épületre vonatkozzon a szabály, de a francia kormány ezt még nem követeli meg, túl extrém helyzetet teremtett volna.

Tovább a teljes napelem cikkhez.

2015 októberében várhatóak a napelemes pályázatok cégek és önkormányzatok részére. Bővebben: napelem pályázat

 

0 Tovább

Naperőmű épül Pécsen

Közép-Európa egyik legnagyobb, 7 megawatt teljesítményű naperőműve épül meg Pécsett, a december közepére megvalósulható beruházás 3,5 milliárd forintba kerül – jelentette be Csizi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a baranyai megyeszékhelyen.

A politikus beszámolt arról, hogy a fejlesztésre az MVM Zrt. beruházásaként európai uniós forrásból, a Pécsi Hőerőmű közelében található 20 hektáros önkormányzati telken kerül sor.

A területen 140 ezer négyzetméternyi napelemet helyeznek el, az azok által termelt és a villamosenergia-hálózatba táplált áram 1600 négytagú család éves villamosenergia-igényét fedezi.

Hozzátette: a projekt segíti teljesíteni Magyarország azon vállalását, hogy 2020-ig a felhasznált energia 15 százalékát napenergiából fedezi, s csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

Csizi Péter úgy vélte, hogy a Pécsre tervezett naperőmű jó példája az önkormányzat és a kormány kiváló együttműködésének.

Szavai szerint a kormány olyan települést keresett az építkezéshez, ahol megvan a szükséges méretű terület, már komoly lépéseket tett a környezet védelméért, elkötelezett a megújuló energiák alkalmazása terén és nagy tapasztalata van európai uniós források hatékony felhasználásában.

Pécs megfelel ennek, hiszen a tubesi lokátor telepítésének megakadályozásával bizonyította elkötelezettségét a környezet védelme mellett, a városban a távhőt megújuló energiából állítják elő, a szennyvíztelepen épült biogázüzem a vízszolgáltató Tettye Forrásház teljes áramigényét megtermeli, a hulladékkezelés pedig európai szintűvé vált az elmúlt években – sorolta a példákat.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere hangsúlyozta: a beruházás tovább erősíti Pécs “zöld arculatát”, a környezet védelme, a megújuló energiaforrások használata iránti elkötelezettségét.

Emlékeztetett arra, hogy a baranyai megyeszékhely az idén megpályázta az “Európa Zöld Fővárosa” címet, s bár nem nyert, sok tapasztalatot szerzett, és a versengésben a jövőben is szeretne részt venni.

A polgármester kitért arra, hogy a naperőmű létrehozását segítette az MVM Zrt., a hőerőművet is érdekeltségei között tudó Pannonpower és az önkormányzat együttműködése.

A város szeretné, ha a következő években saját forrásának bevonásával is újabb naperőmű épülhetne Pécsen – jegyezte meg Páva Zsolt.

Ha megújuló energiával szeretne élni és Önnek cége van vagy közületi támogatást szeretne: napelem pályázat

 

0 Tovább

Napelem rendszer 10500W, Drón légi felvétel

Napelem rendszer 10500W, Drón légi felvétel

Ossza meg, segítse a napelemek terjedését. Köszönjük.

0 Tovább

Négy napelem rendszer, összesen 13000W, Drón légi felvétel

Négy napelem rendszer, összesen 13000W, Drón légi felvétel

http://www.gsenapelem.hu

Legyen tiszta és megújuló energiája.

0 Tovább

Napelem rendszer, 2000W - Drón légi videó

Napelem rendszer, 2000W - Drón légi videó
http://www.gsenapelem.hu/napelem-rendszerek-haztartasoknak
Ossza meg, segítse a napelemek terjedését. Köszönjük.

0 Tovább
«
1234

Napelemek

blogavatar

Napelemekkel, megújuló energiával foglalkozó cikkek, érdekességek, publikálások

Utolsó kommentek