PV-modulok - Németországból

ALGATEC egy német napelem modul gyártó.
A szakértelem gyökerei megjelennek a felhőkarcolókon és bevásárlóközpontokon világszerte a késő 80-as évektől, annak érdekében, hogy a high-tech napelemes modulok világát előbbre vigyék.  
Világszerte jelen vannak Európában, Kanadában és az USA-ban.

Az ASM napelem gyártó célja, hogy nemzetközi jelentőségű legyen, egy meghatározó tényező a növekvő piacon. Ennek érdekében bővítik a kapacitást, az értékesítést és a termelékenységet. Szeretnének felépíteni egy erős kompetenciát Európában, koncentrálva a déli államokra. Elérni a meghatározott mennyiségi célt az 500MW teljesítményt Európában is.

Minsőségbiztosítás

Az Algatec magas színvonalat állított fel a napelem modulok gyártása során. A napelemnél fontos az általános normáknak, tanúsítványoknak való megfelelés. Az ügyfél a legmagasabb minőséget, tartósságot kapja. A napelem gyártó nem csak csatolja a tanúsítványt, hanem képes kizárni a hibás modulokat a kezdetektől fogva.

 

Áru beérkezés - Bejövő áru ellenőrzés

A termelési minőségnél meg kell vizsgálni az alkalmazott anyag pontosságát a feldolgozás előtt, annak érdekében, hogy optimálisak legyenek a feltételek.

Az Algatec az alábbiak szerint jár el:

Minden egyes szállítmányt ellenőriznek a dolgozók, a beszerzési lépések a következő pontokban:

-          érte-e kár a csomagolást

-          korrekt, teljes-e a szállítás

-          véletlenszerű szemrevételezés az anyag nem sérült-e, és milyen az állapota

-          újbóli mérés, hogy helyesek-e a méretek, kábel csatlakozódobozok rendben vannak-e

Az Algatec napelem gyártó cég használ klíma adatgyűjtőt, hogy ellenőrizzék a tárolási körülményeket (hőmérséklet, páratartalom) a raktárakban. A rögzítési adatokat is kiolvassák minden héten, hogy képesek legyen garantálni az optimális tárolási feltételeket, hogy megfeleljenek a tárolási követelményeknek az anyag gyártói. pl. (EVA az fólia)

 

Termelés – Üvegalátét

A leadott szolár üvegek legyenek teljesen tiszták és zsírmentesek a további feldolgozásra. A por részecskék, vagy olajos szermaradványok okozhatják, hogy az EVA fólia nem teljesen fedi le az üveget.

Glass nyomtató

Nyomtatás előtt minden szolár üveg optikailag szabályozott megelőzve a lehetséges károkat. Ezt követően minden egyes üveg kap egy egyedi sorszámot és 2D kódot. Ezzel az egyedi sorozatszámmal az összes modult lehet rekonstruálni, pl. milyen anyag lett telepítve, valamint milyen teljesítményű.

Nyomtatás után minden üvegtáblát megmérnek a kamerák, hogy a hossza és szélessége megfelelő-e. Az adatok mentésre kerülnek, ezzel garantálják a megfelelő szélrészeket.

Stringer

 

Az egyes cellák forrasztva vannak. A forrasztás számítógépes vezérléssel történik, ezen túlmenően, a kamerás vizsgálat a cellatörésekre is kitér. A vezérlő ember képes megváltoztatni a forrasztás hőmérsékletét ha ez szükséges.

EL Tester

Minden egyes gyártósoron egy EL Tester dolgozik. Az elkészült laminált forrasztással van beállítva. Infravörös kamerákkal pásztázzák, monitoron figyelik, és értékelik a látottakat a jól képzett alkalmazottak. Ily módon a különböző hibákra fény derülhet. pl.: a kis hajszálrepedésekre, ami szabad szemmel nem látható.

Vizuális ellenőrzés

 

Az első a szemrevételezés, az összes réteget ellenőrzik, a megfelelő széleket, az esetleges hibákat megfelelő fényviszonyok között. A dolgozók egy kritérium katalógus szerint járnak el, amit az Algatec Solar AG az igazgatótanács és a minőségügyi vezető határozott meg.

Valamennyi feltétel 100%-ban kell, hogy megfeleljen az előírásoknak.

Vizuális ellenőrzés – második szakasz

A második szemrevételezésnek a keretes napelem modul van kitéve. Ezúton a keretet ellenőrzik.

Flasher – Villogó irányjelző

Az integrált kamera beolvassa a sorozatszámot, a védelmi osztály minden egyes modulon meghatározza         a helyes teljesítmény adatokat. Ha a modul villan egyet, egyértelműen a meghatározott kritériumoknak megfelel a napelem. A kapott értékeket a modul folyamatosan menti. A nyomtatott címkén a legfontosabb adatok: névleges teljesítmény stb. szerepel. Ez a címke kerül a csatlakozó dobozra.

Tisztítás – szemrevételezés

Minden napelemet megtisztítanak szerves-alkohollal a szolár üveget és a keretet is. Majd további szemrevételezés következik, ez biztosítja, hogy az Algatec csak jó minőségű napelemeket szállítson ügyfeleinek. Minden napelemet olvas a szkenner ez az utolsó szemrevételezés, jöhet a raklap megjegyzés. A napelem modulok csomagolva vannak, az ASM boksznak 6 szeletelt parafakeret biztosítja a védelmet.

A minőség az, amikor az ügyfél visszatér és nem a termék.