Környezetvédelmi szempontból a napenergia a legjobb dolog. Az 1,5 kilowattos napelemes rendszer folyamatosan több mint 110.000 kiló szén-dioxidodtól szabadítja meg a Földet 25 év alatt. Ha napenergiát használunk, vagyis napelemeket, akkor megelőzhetjük a savas esőket, a városi szmogokat, gyakorlatilag, a napelem nem egy szennyező berendezés.

Az emberiség kissé őrült, hogy ez idáig csekély mértékben használta a napenergiát. Ha kimész egy napsütéses napon nyolc perc  alatt éri el a fény az arcodat, ez alatt a nyolc perc alatt a fény 93 millió mérföldet utazott. A fotonok a PV-modul segítségével alakíthatók át villamos energiává. A napelem technológia nem olyan csillogó, mint az új sport haszonjármű amit a televízió mond, hogy vágyakozzunk rá. Ugyan akkor sok szempontból egy napelem panel egy sokkal elegánsabb és kifinomultabb technológia.

 

Legyen szó akár üzleti, vagy otthoni felhasználásról, érthetetlen, hogy miért nem fektetnek be napelem panelekbe az emberek.  Napjainkban a napelemek bomba biztos befektetések és gyakran 25 év vagy több a garancia. A napelemek túlélhetnek Téged! Mivel a rendszer moduláris, ezért lehet egy kisebb rendszerrel kezdeni, (részegységgel), az idő múlásával bővíthető a napelem rendszer.

Kelet-Közép-Európában még nem olyan nagy az állami támogatás. Ugyanakkor Amerikában és Ausztráliában az áramszolgáltatók jobban támogatják a napenergia visszavásárlást.

A napelem hívek gyönyörködnek a napelemekben - ellentétben az elképesztő mennyiségű ipari vezetékekben, amik behálózzák az országokat. Egy amerikai , ausztrál vagy európai több mint 50m kábelt dug be a konnektorokba. Mérnöki szempontból a napelem egy hatalmas erőforrás. A napelem vitathatatlanul zöldebb és olcsóbb. Hatékony mivel az inverter nyomon tudja követni a napelem modulok maximális teljesítmény görbéjét. Azért is zöldebb, mert nincs szükség hagyományos elemekre, melyek maró hatású vegyi anyagokat és kénes gázokat bocsájtanak ki és előbb-utóbb elhasználódnak.

 

Egy tipikus önálló rendszer már 800.000 ezer forint környékén megvalósítható, és a felesleges energiát el lehet adni az áramszolgáltatóknak. A fosszilis üzemanyagok és a megújuló energia közt hatalmas a különbség ez egyik ellopja a gyermekeink jövőjét a másik nem!

A jelenlegi napelemek költségmegtakarítása előnyös, nincs havi számla az áramszolgáltatótól. Sok ember, aki napelemet telepít, nem károsítja a környezetet üvegházhatást okozó gázokkal, ellentétben a széntüzelésű házakkal szemben. Sok tanulmány kimutatta, hogy az azonos mennyiségű villamos energiát használóknál, a napelem által generált első két éves időszakban, a napelem fogja visszafizetni az üvegházhatású     gázok „adósságát” ebben az időszakban.